Taalverkenner dienstverlening

De Taalverkenner is een instrument waarmee organisaties op een snelle en eenvoudige manier mensen op het spoor kunnen komen die moeite hebben met lezen. De Taalverkenner bestaat uit een korte leestekst op papier en zes vragen. De screening duurt zes minuten.

De Taalverkenner dienstverlening gaat over het aanvragen van een paspoort. Het bevat een informatieve tekst en zes vragen. Het instrument is bedoeld voor organisaties die mogelijk te maken krijgen met laaggeletterden. Bijvoorbeeld buurt- en wijkteams, schuldhulpverlening, thuisadministratie.

De Taalverkenner kan een onderdeel zijn van een intake van cliënten. Mensen die moeite hebben met lezen die anders onopgemerkt zouden blijven, kunnen hiermee eenvoudig worden herkend en zo nodig doorverwezen naar een taalcursus. 

Taalverkenner dienstverlening

Aan de slag met de Taalverkenner?

Wilt u aan de slag met de Taalverkenner of wilt u meer informatie over de Taalverkenner of andere screeningsinstrumenten? Neem dan contact met ons op.

Samenwerking

De Taalverkenner dienstverlening is ontwikkeld door de Hogeschool van Amsterdam in opdracht van Stichting Lezen & Schrijven. Naast de Taalverkenner dienstverlening is er ook een Taalverkenner gezondheid.