Basismeters

Wat zijn de Basismeters?

De Basismeters zijn eenvoudig af te nemen online instrumenten, waarvan de uitslag direct digitaal zichtbaar is. Ze geven in maximaal 15 minuten een indicatie of iemand scholing nodig heeft.

De volgende Basismeters zijn beschikbaar:

Basismeters

Voor wie zijn de Basismeters bedoeld?

Taal voor het Leven-partners kunnen de Basismeters kosteloos inzetten. Ze kunnen de Basismeters inzetten om cliënten, patiënten of werknemers te screenen op hun basisvaardigheden. Bijvoorbeeld als onderdeel van de intake bij UWV, tijdens een consult bij een huisarts of tijdens een voortgangsgesprek bij een bedrijf. Als u vermoedt dat er sprake is van laaggeletterdheid, kunt u binnen korte tijd zien of iemand inderdaad een indicatie heeft. De uitslag vormt een startpunt voor een gesprek, eventueel gevolgd door een scholingstraject. 

Hoe zet u de Basismeters in?

  • Om een Basismeter te gebruiken heeft u een account nodig. Partners kunnen een inlog aanvragen dit het contactformulier. 
  • In het Dashboard van de Basismeters zet u de meter klaar voor afname, zodat de (mogelijk) laaggeletterde aan de slag kan. Ook vindt u  er de statistieken van de afnames terug. Dit is handig om de uitslagen in de gaten te houden en rapportages uit te draaien.  
  • Wilt u alvast een Basismeter bekijken? Voor de Taalmeter 1F of Taalmeter 2F is een demo beschikbaar. Log in met: demo (gebruikersnaam) en demo (wachtwoord).
  • U kunt gebruikmaken van de e-learning ‘De Taalmeter in de praktijk’. Hierin wordt uitgelegd hoe medewerkers van organisaties de Taalmeter in hun dagelijks werk kunnen inzetten.
  • In deze video laten we zien hoe de Basismeters in de praktijk ingezet worden. 

 Lees meer over de verschillende soorten Basismeters in ons voorbeeldboekje.