Randstad Groningen

Werkzoekenden die via Randstad in Groningen een baan zoeken en onvoldoende taalvaardig zijn krijgen een taalscreening via de Taalmeter aangeboden...

Werkzoekenden die via Randstad in Groningen een baan zoeken en onvoldoende taalvaardig zijn krijgen een taalscreening via de Taalmeter aangeboden. Dit is het resultaat van een samenwerking van Randstad, het Alfa College (roc) en Stichting Lezen & Schrijven om laaggeletterde mensen betere toegang te geven tot de arbeidsmarkt.

Werkzoekenden, die onvoldoende scoren worden verwezen naar het Taalpunt, waar op maat taalonderwijs kan worden aangeboden via het roc. Ook in gesprekken die Randstad voert met bedrijven wordt het thema laaggeletterdheid aan de orde gesteld. Het Taalpunt is gevestigd in de Randstad vestiging in Groningen. Randstad en Stichting Lezen & Schrijven onderzoeken de mogelijkheden om de samenwerking uit te breiden naar meerdere vestigingen.

Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt Randstad: "We vragen onze klanten de Taalmeter in te vullen. Dan komen we er samen achter op welke manier er iets met taal moet gebeuren om hen betere toegang te geven tot de arbeidsmarkt."
Luister hier naar het volledige interview met Havenstad FM. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ervaringen van Randstad? Neem dan contact op.