E-learning: De Taalmeter in de praktijk

Voor organisaties die de Taalmeter (gaan) gebruiken is er een e-learning beschikbaar. De e-learning laat zien hoe medewerkers de Taalmeter kunnen inzetten in hun dagelijkse werk.

In gesprek met een cliënt

De e-learning bevat voorbeelden van gesprekken tussen een consulent en een cliënt over de Taalmeter. U ziet bijvoorbeeld hoe u kunt bespreken dat iemand de Taalmeter gaat maken. Ook ziet u voorbeelden van reacties van een cliënt en hoe u daarop kunt antwoorden. Er zijn hierbij geen goede of foute antwoorden. Het doel is da u verschillende scenario’s doorloopt. Zo weet u voorafgaand aan het inzetten van de Taalmeter beter wat u kunt verwachten. 

Heeft een cliënt moeite met lezen en schrijven? Dan krijgt u in de e-learning verschillende mogelijkheden te zien om de cliënt door te verwijzen naar een geschikte taalcursus.

Om de e-learning zo goed mogelijk te laten aansluiten op de praktijk, werkte gemeente Hoogeveen mee aan de inhoud. De e-learning gaat over de Taalmeter, maar is ook van toepassing op de Digimeter of Rekenmeter.

Start de e-learning Taalmeter

Voordat u aan de slag gaat met deze e-learning, vragen wij u eenmalig enkele gegevens in te vullen. Met het beeld van de gebruikers dat we zo krijgen, kunnen we onze ondersteuning verder optimaliseren.

Velden met een * zijn verplicht.

Bekijk hier de privacy verklaring