Taalmeter 2F

Met Taalmeter 2F kunt u snel een indicatie krijgen van het taalniveau van uw cliƫnten, klanten of werknemers die een mbo 3- of mbo 4-opleiding hebben voltooid. De Taalmeter is geschikt voor gemeentelijke instellingen, en ook voor alle loketorganisaties, zoals uitzendbureaus, schoonmaakbedrijven en maatschappelijke instellingen.

De Taalmeter 2F duurt maximaal vijftien minuten en is geschikt voor iedereen met een mbo 3- of mbo 4-opleiding. De Taalmeter is wetenschappelijk onderbouwd, gevalideerd en in de praktijk uitgetest.

In de afgelopen tweeënhalf jaar zijn door alle deelnemende organisaties meer dan 27.000 Taalmeters zijn afgenomen. Meer dan 40% van alle deelnemers blijkt een leesprobleem te hebben.

Om met de Taalmeter te kunnen werken heeft u een account nodig. Heeft u al een account? Klik dan hieronder op de button om te starten met Taalmeter 2F.

Taalmeter 2F

Account aanvragen

Heeft u nog geen account voor Taalmeter 1F? Vraag een account aan bij Stichting Lezen & Schrijven. Vermeld voor welke organisatie u werkzaam bent, bij welke doelgroep u het instrument wilt inzetten en met welk doel u dit wilt doen.
Voor meer informatie over de Taalmeter kunt u contact opnemen met met Esther Pot.

Taalniveau 2F

Taalmeter 2F is geschikt voor iedereen met maximaal mbo 4-niveau. Mensen met Taalniveau 1F kunnen teksten over concrete onderwerpen lezen en schrijven in de eigen leef-, werk- en leeromgeving.