Taalmeter 1F

Met Taalmeter 1F kunt u snel een indicatie krijgen van het taalniveau van uw cliƫnten, klanten of werknemers die maximaal een mbo 2-opleiding hebben voltooid. De Taalmeter is geschikt voor gemeentelijke instellingen, en ook voor alle loketorganisaties, zoals uitzendbureaus, schoonmaakbedrijven en maatschappelijke instellingen.

De Taalmeter 1F duurt maximaal twaalf minuten en is geschikt voor iedereen tot en met een mbo 2-opleiding. De Taalmeter is wetenschappelijk onderbouwd, gevalideerd en in de praktijk uitgetest. U vindt hier een demonstratieversie van de Taalmeter. Gebruik demo als inlognaam en wachtwoord. 

In de afgelopen tweeënhalf jaar zijn door alle deelnemende organisaties meer dan 27.000 Taalmeters zijn afgenomen. Meer dan 40% van alle deelnemers blijkt een leesprobleem te hebben.

Om met de Taalmeter te kunnen werken heeft u een account nodig. Heeft u al een account? Klik dan hieronder op de button om te starten met Taalmeter 1F.

Taalmeter 1F

Account aanvragen

Heeft u nog geen account voor Taalmeter 1F? Vraag een account aan bij Stichting Lezen & Schrijven. Vermeld voor welke organisatie u werkzaam bent, bij welke doelgroep u het instrument wilt inzetten en met welk doel u dit wilt doen. 

Voor meer informatie over de Taalmeter kunt u contact opnemen met Esther Pot.