Ervaringen

Al meer dan 400 organisaties werken met de Taalmeter of een ander screeningsinstrument voor basisvaardigheden. Hieronder leest u ervaringen van een aantal organisaties. Wilt u meer informatie over hoe de Taalmeter in uw organisatie ingezet kan worden, neem dan contact op.

 • Jongerenloket Rotterdam

  Jongerenloket Rotterdam

  Bij het Jongerenloket van Rotterdam melden jongeren zich die moeite hebben met of vragen over onderwijs, werk of inkomen. Taalproblemen kunnen de oorzaak zijn van de moeilijkheden die deze jongeren ondervinden.

  Lees verder
 • Kringloopwinkel Steenwijk

  Kringloopwinkel Steenwijk

  Medewerkers kringloopwinkel starten met taal! Binnen de Kringloopwinkel Steenwijkerland en omstreken werken ongeveer 150 mensen, van wie een groot gedeelte afstand heeft tot de arbeidsmarkt. De kringloopwinkel heeft laaggeletterdheid in kaart...

  Lees verder
 • Randstad Groningen

  Randstad Groningen

  Werkzoekenden die via Randstad in Groningen een baan zoeken en onvoldoende taalvaardig zijn krijgen een taalscreening via de Taalmeter aangeboden...

  Lees verder
 • UWV Haaglanden

  UWV Haaglanden

  Beter toegang tot de arbeidsmarkt en je kunnen handhaven daarop gaat dikwijls gepaard met een goede taalvaardigheid. UWV Haaglanden organiseerde eind 2014 en begin 2015 een pilot voor de screening en scholing van uitkeringsgerechtigden.

  Lees verder